DHG START NIEUWBOUW SMARTLOG ROTTERDAM 1

Smartlog Rotterdam 1_eerste paal_140217

15 februari, 2017 – DHG heeft gisteren de eerste paal geslagen voor de bouw van Smartlog Rotterdam 1. Deze hoogwaardige logistieke campus heeft een totale oppervlakte van 30.000 m² en zal bestaan uit vijf distributiecentra.

De grondwerken werden begin dit jaar afgerond en gisteren is het startsein gegeven voor de bouw van het eerste distributiecentrum. Het warehouse heeft een oppervlakte van ca. 4.958 m² met een mezzanine van ca. 643 m² en een kantoorruimte van ca. 354 m². De oplevering van dit warehouse staat gepland voor september van dit jaar. Het streven is om de gehele logistieke campus (geschikt voor de opslag van koopmansgoederen) aan het einde van dit jaar op te leveren.

Meerdere Smartlogs in de Rotterdamse haven

Nog dit jaar zal DHG starten met de bouw van een tweede Smartlog locatie in het Rotterdamse havengebied. Smartlog Rotterdam 2 (zoals de logistieke campus zal gaan heten) zal gebouwd worden aan de Merwedeweg en zal ca. 93.000 m² groot zijn.

Op het terrein zullen vier DC’s worden ontwikkelt met een totale warehouse oppervlakte van ca. 85.929 m², mezzanine van ca. 3.679 m² en een kantoorruimte van ca. 1.787 m². Geschikt voor de opslag van koopmans- en ADR-goederen. Naar verwachting zal Smartlog Rotterdam 2 begin van 2018 worden opgeleverd.

Verdere ontwikkelingen

Ook in Bergen op Zoom (bedrijventerrein Noordland) en Delft (bedrijventerrein Harnaschpolder) zal DHG nog dit jaar starten met het ontwikkelen van Smartlog distributiecentra. In Bergen op Zoom zal ca. 48.500 m² ontwikkelt worden en in Delft ca. 44.500 m². De eerste DC’s op deze locaties zullen naar verwachting begin van volgend jaar worden opgeleverd.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn