DHG KOOPT VOORMALIG KANTOORGEBOUW VAN ABN AMRO BANK AAN DE KNEUTERDIJK 8 IN DEN HAAG

Kneuterdijk 8-Den Haag

18 april, 2017 – Het markante kantoorgebouw, in 1923 door architect Ir. H.F. Mertens ontworpen, waarin tot voorkort het hoofdkantoor ABN AMRO Den Haag was gevestigd, heeft een verhuurbaar oppervlak van 9.500 m² over 7 lagen, inclusief een 2-laagse openbare parkeergarage met 87 parkeerplaatsen en een dienstwoning.

Willem Slager van DHG zegt nog geen concrete plannen voor het pand te hebben, de opties van transformatie naar verschillende functies of herontwikkeling naar (deels) kantoren staan nog allemaal open. ‘Een kantoorgebouw op zo’n prominente plek in het hartje van Den Haag is in onze ogen altijd interessant’. Met deze aankoop realiseert DHG een verdere uitbouw van de ambitie om potentierijke kantoorgebouwen te verwerven op prominent gelegen locaties.

Kantoren portefeuille

Recentelijk kocht DHG in Rotterdam ook een kantoorgebouw van 11.500 m2 waar ze inmiddels zijn begonnen met de volledige renovatie naar verduurzaamde moderne kantoorruimte met een energielabel A. Daarnaast verkocht DHG een nog te transformeren kantoorgebouw van 9.500 m2 met volledig plan aan Amvest.

ABN AMRO verhuisde onlangs van de Kneuterdijk 8 naar het voormalig Kamer van Koophandel pand aan de Koningskade 30 in Den Haag. Dit pand van 5.500 m2 werd door ABN AMRO volledig gerenoveerd en verduurzaamd.

Verkoper werd geadviseerd door Cushman & Wakefield en Loyens & Loeff.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn